Decision No.

BEFORE THE RATIROAD COMMISSION OF THE STATE OF CALIFORNIA
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In the Matter of the Investigation
on the Commission's owz motion into
the reasonebleness of the rules pre-
se¢rived for the operation, mainte-
nance and inspection of gas holders
and vessels by General Order No. 94

Case No., 4380

BY THE COMMISSION:

FIRST SUPPLEMENTAL OPINION AND ORDZER

In Decision No. 32699 dated Januery 2, 1940 this Com=
nission's Generel Order No. 94, pertaining to the operation, main-
tepance and inspection of gas holders and vessels was approved

end mede effective as of April 1, 1940.

Section 4,a,(12) of the order pertains to the instal-
lation of aviation warning beacons on holders and reeds as follows:

w"(12) All holders or vessels in excess of 100 feet

. but less than 300 feet in height that are lo-
cated within five miles of a licensed or law-
fully established cormmerciel or militery avi~
atlon landing fleld, and all bholders in excess
of 300 feet in helght rogardless o2 location
shall be equipped with aviation beacons eas
follows:

Structures having conical tops shall be lighted
by instelling eight 100-watt lamps; three at
the one-third level, ihree at the two-third
level and two at the highest point of the struc-
ture.

Structures having flat tops shall be lighted by
installing nine 100-watt lamps; three at the
one=third level, three at the two-third level
and three at the top level.

These lights shall be so disposed that at least
one light at each level and at least one light
on each vertical bdoundary is wvisibvle from any
angle of epproach., Additional lights at ome or
rore of the levels maey be required to odtain
this result.




All.lamps shall be enclosed in aviation red nris~
metic obstruction light globes end shall burn
from sunset €0 sunrise.

In special cases where edjacent buildings or
terrain are of a helght apvproximating thet of

Whe A9RAGE OF TE5001, OF WOETE W0 0T ;ope holdene

or vessels are in close proximity, exemption or
deoviation from the above may be granted by the

Commission,”

At the time the provisions contained 1in the above section

of the order were promulgated they conformed with the best recog-

nized practice but recently the United States Clvil Aercnauties

Authority, in attempting to obtein a nationel uniform procedure

for the illumination of obstructions to avietion, has Issued new

recoxmendations corntelned in its pudbllicetion entitled "Aercnsutics

Lights and Obstruction Marking Menual.”™ In eddition, the pro-

visions conteined in the sbove Section 4,a,(12) have been found

under certain conditions to be impracticedble from an operating

stendpoint. Good cause apyearing,

Qrder No.

(12)

IT IS HEIREBY ORDIRED that Section 4,a,(l2) of General
94 be emended to reed as follows:

Except as herein otherwlse provided, ell holders
in excess of 100 feet dut less than 300 feet in
height thet ere loceted within five miles of a
licensed or lawfully esieblished commerclel or
militery eviation landing field, end all bolders
in excess of 300 feet in height regardless of
location, shall be equipped with avietion wern-
ing lights{l) as follows:

Waterless holders shell be lighted by installing

e minimum of eight 10Q-watt lamps: Three at ap-
proximately the ome-third level, three el approxi-
mately the two-thirds level, end two at the highest
point of the structure; provided, however, that

TIT It is recommended that aviation warning Llights ve

of a type and design corresponding to those glven
in the latest Aeronsutics Lights and Obstruction
Marking Menual of the United Stetes Civil Aeronau-
tics Authority, Weshington, D.C.




where the holder is in excess of 300 feet in
height a 300 mm. electric code beacon eguipped
with two 500=-watt lamps end aviation red color
shades shall replace the two 1l00-watt lamps at
the highest point of the structure.

Water seal holders shall be lighted by install-
ing three 100-wett lamps (or light of equivalent
color and intensity) on top of the framework, and
three 100-watt lamps (or light of equivalent color
end intensity) at one other level between the one-
half and two-thirds level of the holder; provided,
however, that at least one of the three werning
lights installed on top of the framework shall be
a 100~watt lamp.

Bigh pressure holders shall be lighted by instelling
two 100-watt lamps at the top of the holder. Where

a group of such holders exists only orne, preferably
near the center of the group, need be lighted; how-
ever, if ell of the holders are not of the same height,
the lemps should be placed on the highest one.

A1) lemps shall be enclosed in aviation red pris-
matic obstruction lisht globes and shell burn from
sunset to sunrise. In the case of waterless and
water seel holders, lamps (or their equivalent)
shall be so distributed around the circumference

of the holder that at least two of them are visible
to sircratt from eny angle of approach.

A utility may request the Commission to be relleved
fron any of the ebove aviation lighting requirements
for a perticuler holder, provided such request is
accompanied by full information concerning the cir-
cumstances which indicate that sald holder does

not comstitute & hazerd to eviestion. Conversely,

in special iastances where & holdexr 1s believed to
ve a particular haezerd to aviation, the Commission
may require specizl merking and/or edditional avi-
ation warning lights to those presceribed hereln,

ss well as the illumination and/or merking of holders
pot falling within the height end geogrephicel limi-
tations of this section.

In ell other respects Decision No. 32699 shall remein
in full force and effect.
Thic supplemental order shall be efrectiv:/immediately.

Dated et Los Angeles, Celiformia this “dey or~2222w¢ﬂgf
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