
Decision No •. ___ 5 __ v"_23_"'_2_ OIfUGllAl 
BEFORE TEE PUBLIC UTILITIES COMMISSION OF THE STATE OF CALIFORNIA 

Application tor Approval ot Contract ) 
botween CALIFOR.~IA ELECTRIC POWBR ) 
COMPANY 2nd RIVERSIDE CEMENT COMPANY ) 
for El~ctric Service. ) Applic~tion No. 37925 

----------------------------) 
OPINION AND ORDER 

In this application California Electric Power Company 

asks authority to carry out the terms and conditions of an 

agreement dated M3rch 22, 1956, with Riverside Cement Comp~ny, a 

corporation. A copy of the agreement is attached to the applica­

tion and marked Exhibit A. This agreement provides for the 

installation or certain facilities by app11cant to render service 

to that portion of customerrs load which will exceed the generating 

c8pacity at its Oro Grande plant. Applicant states that the 

initial demand of that portion of th~ load it will serve will b~ 

approximately 3,000 kilowatts and, on the baSis of such a demand, 

the annu~l revenue is est1mE.lted to be approxim~tely $205,000. The 

customer's maximum demand is limited by the agre~ment to 10,000 

kilowatts. 

install: 

Applicant st$tes th~t to renddr such service it must 

(a) Necessary take-off facilities from ,its 34.5 kv bus 

at its Victor Substation. 

(b) Approximately 8.5 m110s of 34.5 kv transmission 

11n~ from said Victor substation to tho substation 

of Riverside Cement Compeny, located in the Southeast 

Quarter of the Southwest Qu~rter of Section 18, 

Township 6 North, Range 4 West, S.B.B. '& M. 
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(c) 34.5 kv mctc~1ng facilities at custom~rts substation. 

The estimated cost of these fsc1lit1es is $96,260. 

Customer 3gre~s that it will not, without applicant's 

written consent, disconnect any portion of its cement plant and 

quarry load being served by its own generating facilities and serve 

it from applicant's lines, nor will it disconnect any portion of 

the load being served by applicant and serve it from its own 

generating facilities. Customer further agrees that the electric 

energy and power service supplied hereunder shall in no way be 

used as stand-bY for emergency purposes, for lo~d-peaking on 

customers! generating system, nor sold to any other users. 

, The ag~eement states th?t service will be rendered at the 

rates of applicant's present Schedule P-2, or any oth~r schedule 

here~fter in effect and applicable to customer's service, except 

that the monthly miniwum charge will be $3,000. Applicant maintains 

that the m1nioum charge set forth in the agreement is a special 

charge agreed upon by applic~nt and' custom~r to insure applicant 

sufficient income to cover the overhead costs of the investment 

and facilities, including its op~ration, maintenance ~nd deprecia­

tion, and to further protect applic~nt in the event the operations 

of ~ustomer decrease below the anticipated requirem8nts. 

Applic~nt's Rule and Regulation No. 15, Line ExtenSions, 

provides ~~der S~ct1on E that customers requiring extensions of 

lines in excess of 12 kv are required to deposit with the comp~ny, 

in advance of construction, the entire est1matedcost of the 

extension. Appropriate refunds of such deposits are provided for. 

In this 1nstance, applicant avers that since the customer has an 

est2bl1shed plant and has entered into the firm 5-year contrgot, 

such a requirement is not necessary_ 

The date of initial service is defined in the ~greement 3S 
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thd date when applicant first renders service to customer, or the 

first date after December 31, 1956, that applicant is ready to 

render service, whicbever is earlier. The agreement will remain 

in effect for five years from the date of initial serv1ce and 

will cont1nue from year to year thereafter unless canceled by 

either party on not less than thirty days' notice prior to the 

expiration of said five-year period or any annual extension thereof. 

The agreement provides that it shall be subject at all 

times to such changes or modifications by the Public Utilities 

Commission of the State of Californ1e as ss.1d Commission may from 

time to time direct in the exercise of its jurisdiction. The 

agreement st~tes further that it shall not becomo effeotive until 

authorized by this Commission. 

The Commission h~vin~ considered the request of applicant 

and being of the opin10n th~t the applic~tion should be granted and 

that a public hearing in the matter is not necessary, therefore, 

IT IS ~REBY ORDERED as follows: 

1. California Blectric Power Company is authorized to 

oarry out the terms and conditions of the agreement 

dated March 22, 1956, with Riverside Cement Company, 

and to render the service described therein under 

the terms, charges and conditions stated therein. 

2. California Electric Power Company shall file w1th 

this Commission a statement showing the initial service 

date under said agreement and subsequently shall file 

a statement promptly after termination showing the 

date when said agreement was terminated~ 
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The e!tect1ve date of this order shall be twenty days 

after the date hereof. 

Dated at, ____ 8u. __ Fran __ clse_O ___ 

r
.,...._" C _a l1forni2. , 

__ ...,...:t6Jo.,l1;ca..-./~~~ __ . ____ day of 7J~ , 
V 

this 

1956. 

~~ . 

~;mm1ss1onersr 


