
t\ .98-0-1-036 Tl'}fXom Division 

OC(ision 98-05-072 Mm1~OOnl~lll\n. 
BEFORE THE PUBLIC UTILITIES COMMISSION OF THE STATE OF CALIFORNIA 

In the ~fatter of the A}lplkaUon of P,uk 'NVie' ... ·, Inc., 
a Ddawc.lre COrpOrc.1Uoll, for a Certificc.lle of Public 
Con\'eniei'1CC and NfXcssity 10 P(ovidc IntcrLATA 
and IntraLATA Tclecomnlunications Scrvice in 
Califonlia as a Switchtess RescUer. 

OPINION 

Application 98-Gt-036 
(Filed April ~l, 1998) 

Pcuk 'N View, Inc., a Dc1awdrt! corporation, filed ,,111 appHc,ltion 01\ April ~l, 

1998, for a certificate of llublic Con\'el\lente aIld nC'Cessit}' to provide inter- and il1ir,l­

local access and transport are,l services in California as a Ito)'\-dominant interexchMlgc 

carrier. This application ,' .. as filed pursuant to the registrc1tioll process ado~)ted in 

Decision (D.) 97-06-107 and related decisions. 

The applicant was llualified to use the registrc.ltion process and COlllpU(Xi with the 

filing requirements for a registration application; there werc 1\0 protests to the 

application; and the dt.,ft tariffs subrnitted were .10t rejected by the COllll11ission's 

TdcconulUlIlications Division. ihercfor(', pursuant to the authority gr.lIlted to the 

Executive Director by D.97~08-050, the applicalH should be granted a certificate of 

public convenience-and nC(cssity to llrovidc this s(:'f\'icc. 

Findings of Fact 

l. The application was filed on April 21, 1998, and apP(,<lrL'C.t in the COIl\ll\ission's 

O,lily Calendar on April 27, 1998. 

2. TIU're were 110 Hnlel}' })rotests to the application. 

3. The draft tariffs werc 11.0t rejected by the Commission's Tc1ecomntunications 

Divisioll. 
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Conclusion of Law 

Applic(mt should re granted the r('(.luesled ceclifk<\te of public convenience and 

nC('('S.~ity subject to the conditions in the attached aPlX'ndix. 

ORDER 

IT IS OROtiRED that: 

1. A cerlificate of public con\'eniCllCC and necessity is gr<lntcd to Park IN View, Inc. 

to o}-lCmtc as a switchlcss rescller of h'lter·Loc<ll A«(,,5S and Transport Ar("" (LATA) and, 

to the ("xtent authorized by Decision 9-1-09-065, hHra-LATA tcJffon\munic~,tiol1S 

sc(\'ic("s of(en~d by <:ommunkatiOl\ con\n\on carriers in Califofll.ia subject to the 

conditions set forth in the attached. appelldix. Applki'u\t is assigned corpor(\tc 

idcll.tifkMion number U-5996-C, which shall be included in the caption of all filings 

made with this COllln\ission. 

2. AppH(,~ltiol'\ 98-0-1-036 is closed. 

This order is effectivc textay. 

Datet.iMay 28, 1998, at SaJl Fr<lncisco, Cali(ornia. 

Executi\'c Director 
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APPENDIX A 
(p~lge t) 

NON-DOMlNANT INTERE.'(cuANGH CARRIER REGISTRATION 

1. If you requested confit.ientiallrc,ltU\enl of the finandal portions of )'our 

appli(,~llion, it was grclnlC'(i and those materials will remain under 5(',11 (or one ye,u (rom 

the date of the decision. J( you wish to conthlue the seal on those Illaterials be}'{)J\d the 

one yeM period, YOll must make a (oIll)a) request no later than thirty llays prior to the 

('xpircltion of the year exptairling the reasons why you bclie\'c such ('xtel\Si01\ is 

m:.'('css.uy. 

2. You arc subject to the following (~s which lilust be regularly remiUCll: 

a. The current 2.4% surcharge appJictlble to all intr,lst,\tC services except 
for those cxdudeti by Decision (D.) 9:1-09-065, as nloc.1ified by 
0.95-02-050, to (und the UniverSc'l1 Lifeline Telephone Service (Public 
Utilities (PU) Code § 879; Rcsolutioi\ T-l6098, December 16, 1997)i 

b. The current 0.25% surcharge ap~)Ji(\'ble to all intr~lshlte serviccs except 
(or those exd~ldeti by D.9-1.()9·065, as modified by 0.95-02-050, to fund 
the Ca1i(ofl'lia Rc1a}' Service alld COl'llmunkations Deviccs Fund (PU 
Code § 2881; Rcsolutiol1 T-16090, Oeccmber 16, 1997); 

c. The user fcc providett in PU Code §§ 431-435, which is 0.1 t % of gross 
intr.lstate revenue for the 1997-1998 fiscal YCM (Resolution M-4786); 

d. The currcnt surcharge applk.,ble to all intr,\st~'te services except for 
those excluded by D.9-1-09-065, as m<xtifiett b}' 0.95·02-050, to fund the 
California High Cost Fund-A (PU Code § ;39.30; D.96-10-066, pp. 3-4, 
App. B, Rule 1.ei set by ResolutiOil T-15987 at 0.0% (or 1997, efledh'e 
February 1, 1997); 

c. The current 2.87% surcharge applicable to ,lll intr.-\state services except 
(or those excluded by 0.9-1-09-065, as n'l<xHfied by D.95-02-050, to fund 
theCali(ornia High Cost Fund·B (0.96-10-066, p. 191, App. D, 
Rule 6.F.); anti 

f. The current 0."1 % surcharge appHctlble to all intrastate S('rvices except 
(or those exciudett by D.9:1-09-065, as m<xlifiett by D.95-02-05O, to fund 
the California TelecOlln('(t Fund (0.96-10-066, p.88, App. B, Rule 8.G.). 

These fees may change pcri<xiictlHy. You will be notified of such chang(>s. 

3. You c.u~ exempt from Rule 18{b) of the COJl'lmission's Rules of Pr~lCtke and 

Procedure. 
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APPENDIX A 

(P'lg~ 2) 

4. You are eXeJllpt fron\ PU Code §§ 816-830. 

5. You an.~ exempt frOI1\ PU Code § 851 when the Ir.lnsfer or encmnbr.lIlce serves 10 

SC('ure {tebt. 

6. You shall file a written aC\.--eptancc of the ccrlifk.lte granted ill this proc~"-ting. 

7. a, Yon arc Authorizoo to file with this Commission tariff schedules for the 

provision of the services gr.lllt('d ill your ('crtifictltc of public ('o~wcniente and Il.cccssity. 

You may not offer theSe services until tariffs arc on (He unless you have unless you have 

sel)ar~ltely beel' granted an cxcmptiOll fron\ tariff filitlg.') subjcct to all of the conditions 

of such exemption. Your initial filing shaH be made in a('('otc.iance with Gener.,1 Order 

(GO) 96-A, excluding Sections IV, V, and VI, and shall be effective not less thall one da}' 

after filing. You shall comply with the provisions in your tariffs. 

h. The effectivenesS of your future tari(fsis subjcct to the'schedules set forth in 

Orc.ieriIlg p.u.lgr,'ph 5 of D.90-08-032 (37 CPUc2d 130 t\t 158), as olOt.iified by 

0.91-12-013 (42 CPUC2d 22() at 231) aIid D.92-06-03-l (44 CPUC2d 617 at 618): 

"5. All NOIECs arc hereby placed on notice that their California tariff 
mialgs will be processed in accotd(ln~e with the (ollolving 
effectiveness schedule: 

"a. Inclusion of FCC·approved tates for interstate services in 
Cali(ofllia public utilities tMiff Sc'hec.lules shall t)(l('ome 
effective on O)le (I) llais notice. 

"b. Uniform rate reductions for eXisthlg services sh.lIl become 
effective OIl fi\tc (5) days' noticc. 

"c. Uniform rate increases, except for Il\ia'lor r.lle increases, for 
existing services shall t1Ctome c(Ccctive on thirty (30) days' 
notice, (lnd shaH require bill inserts, a message on the bill 
itself, oi·first class mail notice to customers of the pending 
incre<,se(.{ rates. 

"d. Uniform mi!i.()( (dte increases, as defined in 0.90-11-029, for 
existing services shall bccom~ effective on not less than five 
(5) working c.lays' notice. Customer notification is not 
rec.luired (or such mhi.or rate increases. 
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APPENDIX A 

(P'lgc3) 

"e. Advice letter filings for new services 'and for all other t)'llCS 
of tMiff revisions, excel~l changes in text not afCe<ting r,1t('s 
or relcJ(.\\tions of text In the tMifi schc..{utes, shalll«ome 
effective on (orty (40) days' notice. 

"l. Ad\'ice letter filings 1'1\erety rC\'lsingthc text or locatioll of 
text material which do not cause an increase ill any rate or 
charge shall bcconle effective 0)'1 not less tha)\ five (5) days' 
notice." 

8. You may dcviate from the following provisions of GO 96-A~ 

(a) para'graph H.C.(I)(b), which tequlrcscon..~uti\'c shtct .\un'1\Jering <lIld prohibits the 

reuse of sheet nun'1bcrs, antt (b) paiagra·phlI.C.(4), '\'hich tequir('s that"a separate sheet 

or series of sheets should be used for ei;lChl'ule," Tariff filings incorporating these 

.. {e\'iations shall be subject to the approval of the Conu\'1ission's Teieconll'nUl\ications 

Divisioll. Tariff filings shall rdle<t all lees and surcharges to \vhich a~'plic~\nt is subject, 

as noted above. You are also exenlpl (ron\ GO 96-A, p,\ragral'lh III.G.(I) and (2) whkh 

requires service of advice letters on con\peting and adjacent utilities, unless such 

utilities h .. ~\'.c Sllccifically requested snch service. 

9. You shall file as part of your initial tariff, after the eflective date of this order, a 

sen'ice are.l map. 

10. Prior to iI'1itiating service, you sh,\ll provide the Con'lmission's Consun'1er 

Scn'ices Division with the your designated Co)\tact person(s) lor purposes of resol\'ing 

(OI15\1l11er complaints and the corresponding telephone number. This inforll'tation shall 

be updated if the )\an\c or telephone number changes or at least annually. 

11. You shall notify this Commission ill writing of the datc interLATA service is 

lirst rendered to the pubJic withil\ five t.lays after sen'ice begins and again within five 

days of when intraLATA service begins. 

12. You shall keep your books <lIld records in accorda)\ce with the Unifofll\ System 

of Acc(lunts sllCClfie..t in Title 47# Code (If Federal Regulaliorls. Par-t 32. 

13. In the event you')' books a.nd records are rcquit'e<.i (or ltlspcction by the 

COn'l.mission or its staff, you shall dther produce such rc<ords at the Commission's 
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(P"se 4) 

offiC\~s Of reimburse the COrl)mission for the r('i\sonahJe costs incurr('c.1 in ha\'ing 

Commission st,ln tr,wcllo your offkc. _ 

14. You shall me an ,H\nual feporl1 in compliance with GO 10-l-A, on a c'llrmi.u­

ye,u basis using the information request form developed by the Commission St.l(f and 

contailled in Appendix B. 

15. You shall cnsurc that your enlployC'C$ comt,ly with the provisions of Public 

Utilities (PU) Code § 2889.5 feg,Utting solicit,ltion of customers. 

16. The c('rtificate granted alid the authority to render servicc U1\der the rates, 

chaiges, mid rules authorized will expire if not exerciscd within 12 months after the 

effective date of this order. 

17. \Vithin 60 days of the effective d,lle of this ordcr, you shall (,OlllpJy with PU 

Code § 708, Employee Identificatiori Canis, and .)otify the Director of the 

T~I('Communkations Division ill writing of its cOlllpliMtcC. 

18. If you ate 90 llays or mote late in filing .\11 annual report or h\ rell\itting the lees 

Hsted abo\'c, Telccommunic,ltions Division shall prepare for CommiSsion consideration 

a resolution that revokes your CPCN, unless you have received the written pcrmissiOJ\ 

of Telecoll\nmnicatiolls Di\,ision to file or remit late. 

(END OF APPENDIX A) 
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APPENDIX. B 
(P,,'gc 1) 

TO~ ALL INTEREXCUANGH TELEPHONE UTILITIES 

Article 5 of the Public Utilities Code grllnts authority to the California Public Utilities 
Commission to r~ltiire all public utilities doing business it\ California to file reports as 
specifiCti by the Commission on the utilitiesl California opcr"UOl\s. 

A specific annual report (orn, hasl'S!! yctbeerl ptcscrl~t for the California _ 
interexchange telephOilc ~tilities_.Ho\\:ever, you are hereby directed to submit an 
original and two copies of the ittforn\ation, tt:'qucstC<.tin Attachn\ent A no latN than 
l\fatch 31~1 of the year (ollowing the calendar year (or which the annual report is 
subt'nittcd. 

Address your report to: 

California Public UtilitiesCon\mission 
Audith\g and Con'lpliat'lce Branch, Room 3251 
505 Van Ness Avenue 
San Francis<:o, CA 9U02-3298 

F.li1ure to file this hlfornlatlOll on th'i\cfnay rcsult in a penalty as provided for in §§ 2107 
and 2108 of the Public Utilities Codc. 

If you have an}' question concertling this matter, plc<1se call (415) 703-1961. 
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APPENDIX B 
(Page 2) 

Information RCt.}llestCt.t of Cc.11ifon\ia Inh:rex("hange Tc1ephol\e Utilities. 

To be filC\t with the California Public Utilities Comlllissiorl,505 Van Ness Avenue, 
Room 32$1,8.111 Fr.lndsco, CA 9-1102-3298, n61ater that\ ~far("h 31st of the yt:'ar 
following the ("llCJ'ldar ),e.u (or which the annual report is SUhn\ittEXi. 

1. EX.lct legal name and U #lof reporting utility. 

2. Address. 

3. Nan\e, title, address, and telephone I\umt.x-r of the pcn~on to be co)\tacted 
concernitlg thc rcportEXl inforn'lation. 

4. Naulc al'l.d title of the officcr having custoc.iy of the g(,lleral books of account 
and the address o( the office where such books arc kept. 

5. Type of oigmlizatiOl\ (e.g., corl1or .. lUonl parhlership, sole proprietorship, etc.). 

If incorl-\()r(lh~t.i, specify: 

a. O.lte of filing articles ~f iIkorporittiol\ with the Sccretary of State. 

b. Stale itl \\'hich incorpor,lted. 

6. COn\U\iSSlOI\ decision nm'nbcr gmnting oPNating authority c\ild the date of 
that decision. 

7. D.lte operatiOlls '\'ere beguli. 

8. Description of other business activities in which the utililr is engaged. 

9. A list of all affiliatCtt {'ompani('S and their relationship to the utility. State if 
<l(filiate is a: 

.1. R~gulated public utilitr. 

h. Publicly held corpor,1tion. 

10. Balance sheet as of December 31st of the ye<1r for which iMormation is 
subnlittCt.t. 

11. hlCOIlle st.ltei'llent for California opcratiOl\S (or the calendar year for \'vhich 
infoflllation is submitted. 

(END OF APPEND)X B) 


