
1\.98-09-030 Tdecom Dh'ision 

D-xision 98-11-001 

BEFORE THE PUBUC UTIUTIES COMMISSION OF THE STATE OF CALIFORNIA 

In the Matter of the t\ppJk.l\ion of EBS, Inc., \lb,l 
Complete Tch:xOJll, a Louisiana CorpoT<1U0111 for" 
CC'rlifk.ltc of Public COlwcniencc and Nco.~it}' to 
Pro\'ide InterLATA and Inlr.1LATA 
TC'lccommunittltions Ser\'ice in Catiforni.l as a 
Switchlcss R('Se1fcr. 

OPINION 

Applk.lti01l9S-09-0JO 
(Filetl ScptcmlX'r 2-1, 1998) 

EBS
1 

Inc., ,ib.l Complete TC'lecom, a louisiana corpomtion, filed an applk .. \lion 

on Septcm1x>r 2'}, 1998, for a ccrlific .. lte of public co}"wcnicnceand l1eccssit)' to pro\'ide 

inter- and intr .. l- local access and tr.ulSport arC.l services in California as a non-dominant 

intercxchange c.urier. This application was filed pursuant to the regislrc.1tioll process 

adoptcd in Decisiol1 (D.) 97-06-107 at'ld rdated decisions. 

The applicant W,1S qualified to usc the registr .. ltion process and complied with the 

Ciling rCt.luirernents (or a rcgistr.ltion ;'lpplication; there were no protests to the 

appticcltioll; al'ul the ,Irclft (,uiffs submitted were not rcj4..xte .... by the Commission's 

Telecommunications Di\'isio)'l. Therdofi", pursuant to the authority grantCt..l to the 

Executive Dift.xtor b)' D.97..()8-0.50, the ;.,pp1icc.mt should be gr.llltetl a ccrtifk.lte of 

public convenience and ncccssily to pro\'ide this sc[\'kc. 

Findings of Fact 
l. The applic.ltion \\',lS filed on September 2'}, 1998, and appec.ul."'tt in. the 

Commission's O(lily Calendar on October 1, 1998. 

2. There were no timel), protests to the application. 

3. The dr.lft tariffs were not rcjectet{ hy theCon\mission's Telecommunications 

Di\'ision. 
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A.98-09-03O TelC'Com Division 

ConclusIon of Law 
ApplkMlt should be gr,1nted the re'quested c('(lific,lle of public cOlwcnienre and 

nC'C('ssity suhject to the conditions in the (ltt.lchec.l (lppcntlix. 

ORDER 

IT ls OHDERED that: 

1. A certificate of public convenience andncecssity is gr,1nted to EBS. Int., db.:\ 

Complete Telecom, to operate as a switchJC"SS T('scller of inteT-toc"ll Access (lnli. 

Tr.1IlSport Are,l (LATA) and, to the extent authorizCi.l by Decision 9-1-09-065, intra­

LATA te1ecommunictltions services offered by conununkatiol'l common carriers ill 

Califorl'lia subject to the conditions set forth in the attached appendix. Applimnt is 

assigli.ed corpor,lte identi(icatiOll number U-6080-C, which shall be included in the 

c.lption of all filings l'n(lde with this Commission. 

2. Application 98-09-030 is dosed. 

This order is effective tOtiay. 

D.lled November 2, 1998. at &"n Francisco, C(l1iforni.l. 

Executivc Director 
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A.98-09-030 T{'}ccom Division 

APPENDIX A 
(P,lge 1) 

NON·DOMINANT INTEREXCIIANGE CARRIER REGISTRATION 

1. If you r('quested confidential tr(,~1tmC'nt of the financial portions of your 

appJk"lion, it W,lS gr(lnted and those materials ",HI remain under 5(',11 for one year from 

the flate of the decision. If you wish to continue the 5(',1\ on those materials beyond the 

one ye,u period, you n\ust make a {orlllal rt"<luest no lat~r thall thirty days prior to the 

expir,ltion of the ye,u explaining the t('asons why you believe such extellsio!'l is 

n C('('ssary • 

2. You are subject to the following fees which must be regularly remitted: 

a' The current 2.4 % surcharge appliC(lble to all iIltr,lst.,te servires except 
for those excluded by Decision (D.) 9-1-09·065, as nlodified by 
0.95-02-050, to fUlld the Universal Lifeline Telephone Servicc (public 
Utilities (PU) Code § 879; Resolution T-16098, Dec('mbcr 16, 1997); 

b. The (urrent 0.25% sutch.uge applic.lbte to all intrastatc seT\'in~s ('xcept 
for those excluded by 0.9-1-09-065, as modified by 0.95·02-050, to fund 
the California Relay Scrvice and COlll\llUnications Devices Fund (PU 
Code § 2881; Resolution T-l6090, Du~elllber 16, 1997)i 

c. l"hc user fee provided in PU Code §§ 431-435, which is 0.11 % of gross 
intr.1state revenuc for the 1998-1999 fiSC~ll ye.u (Resolution M-47S9)j 

d. The current surcharge applicable to all inlrastille services except for 
thL'S(' excluded by D.94-09-065, as modified by D.95·02-050, to fund thc 
California High Cost Fund-A (PU Code § 739.30; D.96-10-066, pp. 3-4, 
App.8, Rulc 1.Ci set by ResoJulion T-16117 at 0.0% for 1998, effecti\'e 
February 19,1998); 

e. The current 2.87% sun:harge applicable to all intrastate services except 
(or those exclmh;d by 0.9-1-09-065, as modified by D.95-02-05O, to fund 
the C.1Jifornia High Cost Fund-B (D.96-1O-066, p. 191, App. B, 
Rule 6.F.); and 

f. The current 0.05% surcharge applicable to all inirast,lle services except 
for those excluded by 0.94-09-065, as modified b}' 0.95-02·050, to fund 
the California Tclcconncct Fund (set by Resolution T-t6165, effective 
August 11 1998). 

These fees may change periodically. You will be notified of such changes. 
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APPENDIX A 

(P,lgC 2) 

3. You arc exempt (rom Rule 18(b) of the Commission's Rules of Pr"cticc and 

Proc('(iure. 

4. You arc eXCl'llpt from PU Code §§ 816-830. 

5. You arc exempt frOll' PU Code § 851 when the tr"nsfer or ellcumbr,mce s('n'es to 

secure tiebl. 

6. You shall file a written acceptance of the certificate gr,u\ted in this proceeding. 

7. a. You are authorized to file with this Con\mission ttlfiff schedules for the 

prO\'ision of the services granhxt in your certificate of public COIWel\ience and necessity. 

You I'llay not offer these services until tariffs arc on file unless you ha\'e unless you ha\'e 

separ'ltcly been granted an exemption frol'n tariff filh\gs subject to all of the conditions 

of such exen\ption. Your initial filing shall be Illade in accordance with General Order 

(GO) 96-A, exchldillg Sections IV, V, and VI, and shall be effective not less than one tia}, 

ilftet filing. You shall conlllly with the prOVisions in your tariffs. 

b. The effectiveness of your future tariffs is subject to the schedules set forth in 

OHlering P"1ragmph 5 of D.9O-08-0..'\2 (37 CPUC2d 130 at 158), as nlOt.tified by 

D.91-12-013 (42 CPUC2d 220 at 231) and D.92-06-03-1 (44 cpuCid 617 at 618): 

"5. All NDIECs are hereby placed on notice that their California tMifi 
filings will be processed in accordance with the followiI\g 
effcctiverlcss sch~iule: 

"a. Inclusion of FCC-approved reltes for interstate services iI) 
California public utilities tariif schedules shall become 
effective on one (1) day's notice. 

lib. Uniforn\ rate reductions for existing services shall become 
effective on fh'c (5) days' notice. 

"C. Uniform r.lte increases, except (or minor rate iIlcreascs, for 
existing services shall become effective on thirt}' (30) days' 
notice, and shall fCt.luire bill iI\serts, a 11\eSsage on the bill 
itself, or first class nlail notice to custon\ers of the pending 
increased r.,les. 

II d. UnifoClll ll'linor mte increases, as defined in D.90-11-029, for 
existing services shall lX'Conle effective on not less than five 
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(P'1ge3) 

(5) working days' notice. Customer notifict1Uon is not 
required for such minor r,lte incrt."'aS('s. 

"c. A\i\'kc letter filings for new scrvires ane.! for all other types 
of huiff rc\'isions, except changes in text not affecting mtl's 
or rdOCt1tions of text in the tariff schedules, shaUlx"Come 
e((('('live on fort)' (40) days' noticc. 

"f. Advicc letter filings merely rc"ising the text or location of 
tcxl material which do notCtlUSe aft increase in any rate or 
chargc shall bccollle effectivc on not less than fi\'c (5) days' 
notice." 

8. You may deviate from the foHowing provisions of GO 96-A: 

(a) paragmph 1I.C.(I}(b), which rCtluirescons('Cutivesheet numbering and prohibits the 

reuse of sheet numbers, and (b) paragri'ph II.C.(4), which fCtluirl."'S that "a separate sheet 

Of sCries of sheets should be used lor e,leh rule." Tarif( filings itlcorpomting these 

dcviations shan be subject to the approval of the Commission's Telecommunications 

Division. Tariff filings shaH reflect all fees and surcharges to which applic.mt is subject, 

as noted above. You are also exempt from GO 96-A, paragraph III.G.{l) and (2) which 

requires service of advice lctters on competing and adjacent utilities, unless sllch 

utilities have specific;;111y reqllested such service. 

9. You shall file as p.ut of your initial tariff, after the effective date of this on.ief, a 

service aft~.\ lllap. 

10. Prior to initiating servicc, you shaH prOVide the Commission's Consumer 

Scn'ices Division with the your designated contact person(s) for purposes of resolving 

consumer complaints and the corresponding telephone number. This information shall 

be updated if the name or telephone number changes or at le.1st annuall}·. 

11. You shallilotify this Commission in writing of the date interLATA service is 

first rendered to the public within fi\'c days after sen'ice begins and again within fi\'e 

days of when intmLATA service begins. 

12. You shall kccp your books and records in accordance with the Uni(orl'n System 

of Accounts specified in Titte 47, Code of Feder.ll Regulations, P.ut 32. 
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(Pllge 4) 

13. In the event your books and records arc required for inspection by the 

Commi$Sion or its sti\H, yon shall either produce such records at tll(' Comn\ission's 

offices or reimburse the Commission lot the rC,lsOli.abte costs incurred in having 

Commission staff tr(wel to your office. 

14. You shall file an anI'mal report, in COli.lpliance with GO 1M-A, on a l~(ll('ndar­

year b..lsis using the infoimatlon request (orni. dcveloped by the CommissionSttlff mtd 

contained in Appendix B. 

15. You shall ensure that your enlplo}'ccs comply with the provisions of Puhlic 

Utilities (PU) Code § 2889.5 regarding solicitatic)Ji. of custonl('fS. 

16. The certificate granted and the ailthority to render service under the rates, 

ch.uges, and rules authorized will expire if not cxercised withitl 12 months after the 

effectivc date of this order. 

17. \Vithin 60 days of the e((ecti\'e datc of this of\.fer, you shall conlply with PU 

Code § 70s, Employee Identification Cards, and notify the Director of the 

Tehx:ommunications Division in writing of its compJiance. 

18. If YOll arc 90 days or more late in filing an annual report or in remitting the fees 

IistCtt above, TeieconlnHmications Division shalll1repare for COl\'llllission co)\sidcr.ltion 

a resolution that rcvokcs your CPCN, unlcss you have reccived the written permission 

of TcleconullUllications Division to filc or remit late. 

(END OF APPENDIX A) 
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APPENDIX B 
(P"gc 1) 

TO: ALL INTEREXCHANGR TELEPHONE UTILITIES 

Artide 5 of the PubHc Utilities Code gr"nts authoril}' to the California Public Utilities 
CommiSSioJl. to requite all public utilitiC's doing business in California to file rellOrts as 
spedfied by the Commission on the utilities' California operations. 

A spC'Cific annual report fOlili. has not yet been pt~sCribcd for the California 
intercxchal1ge telephone utilities. H()\\'cver, you arc hereby directed to submit an 
original and two copies of the information requested in A.ttachn\el\t A 1\0 later than 
March 31st of the yeM following the calendar year for which the annual report is 
submitted. 

Address }'our report to: 

California Public Utilities Cotnmission 
Auditing and CotnpHance BraI\ch, Room 3251 
505 Van Ness Avenue 
SaIl Francisco, CA 9-H02-3298 

Failure to file this information on time n\a)' result itl. a penally as provided for in §§ 2107 
and 2108 of the Public Utilities Code. 

If you have an}' question concenling this lllatterl please c.lll (,115) 703-1961. 
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APPENDIX B 
(P<lge 2) 

Infonnation Requested of California InteiC'xchclOge TdC'phone Utilities. 

To be filed with the California Public UtililiesCommissioll,505 Van Ness Avenue, 
Room 3251, &1ll Fr<ll\cisco, CA 9-1102-3298, ('10 later than "farch 31st of the year 
foHowing the ('tllendclr ye.1r for which the annual report is submitted. 

1. Exact leg.1l name and U # of rel)orling utility. 

2. Alidress. 

3. Name, title, addr('ss, and telephone fmmbcr of the person to be cont~lcted 
concerning the reported h'tformaHon. 

4. Name and title of the officer havh'lg custody of the gener.1l books of account 
and the address of the office wh('re such books are kept. 

5. Type of organization (c.g., corporc1tiOJl, partnership, sole proprietorship, etc.). 

If incorpor.,tcil, specify: 

a. D.\te of filing articles of incorp(lf<'\lion with the Secretary of State. 

b. State ill which incorpor.lted. 

6. Commission decision l'tumbcr granting operating authority ~t\lt the date of 
that decision. 

7. Di\te operations were begun. 

8. Description of otlwr business activities in which the utility is ellgaged. 

9. A list of all affiliated companies and their relationship to the utility. State if 
a(filiate is a: 

a. Regulated public utility. 

b. Publici), held corporation. 

10. Balance sheet as of December 31st of the year for which information is 
submitted. 

11. Incon\e strttement for California operations for the catelldar year for whkh 
information is submitted. 

(END OF APPENDIX B) 


