
A.98-10-03-t TeJC'Com Division 

Decision 98-11-075 

BEfORE THE PUBLIC UTILITIES COMMISSION OF THE STATE OF CALIFORNIA 

In the Matter of the Application of Consolidated 
Billing Provider, LlC, a New Jersey Limited Liability 
Company, (or a Certificate of Public ConVeniCllce and 
Necessity to Provide InterLATA and Intn:tLATA 
Telecommunications Scrvice hl. California as a 
SwitchJess Reseller. 

OPINION 

AppticMion 98-10-0l1 
(Filed October 23,1998) 

Consolidated Bi1ling Provider, lLC, a New Jersey limited liability ~ompany, filed 

an application on October 23, 1998, (or a certificate of public ~olwenience and necessity 

to provide intet- and intra-foe.cd access and lri:,nsport arca servic('s in Ca1iforl,ia as a 

nOll-lton\inal1t interexchange cMrier. This application was filed pursuant to the 

registration pr<X'css atlopted in Decision (D.) 97-06-107 and related decisions. 

The appHc.mt was qualified to use the registmtion process and complied with the 

filing requirenlCl1ts for a registration application; there WNe no protests to the 

applicationj and the llraft tariffs submitted were not rejected by the Con'lluission's 

Telecommunications Division. Thcrefore, pursuant to the authority granted to the 

Executive Director by 0.97-08-050, the applic<lllt should be gr.mted a ccrtific.lte of 

public convenience and necessity to provide this service. 

Findings of Fact 

1. The applk'llion was filcd on O:tobcr 23,1998, and appe.uec.l in the Commission's 

D.,ily Calendar on October 28, 1998. 

2. There were no timety protests to the applic.'tion. 

3. The dr.,(t tariffs \\'ere not rejected by the Commission's Tclccommunict,tions 

Division. 
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Conclusion of law 
Applicant should be granted the requested certificate of public convenience and 

necessity subject to the conditions in the aUached appendix. 

ORDER 

IT IS ORDERED that: 

1. A certificate of public cmwenience and necessit}' is granted to Consolidated 

Billing Provider, LtC to operate as a switchless reseHer of illter·Loc<:ll Access and 

Transport Area (LATA) and, to the extent authorized by Decision 94-09-065, intra­

LATA telecommunications services offered b)' communict'ition common carri~rs in 

Califorllia subject to the conditions set forth in the attached appendix. Applicant is 

assigned corporate identificatiOll Ilum~r u~6091-C, which shaH be included in the 

captiOl) of all filings made with this Commission. 

2. Application 98-10-034 is dosed. 

This order is effective today. 

O.lted November 30, 1998, at 5.1n Francisco, California. 

lix('(utive Director 
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NON-DOMINANT INTEREXCHANGE CARRIER REGISTRATION 

1. If you requested confidential treatment of the financial portions of your 

applicatioll, it was granted and those materials will remalIlunder seat for one year from 

the date of the decision. If you wish to continue the seal on those materials beyond the 

one year period, you must make a formal rCtIuest no later than thirty days prior to the 

expiration of the year explaining the reasons ,\ .. hy you believe such extension is 

necessary. 

2. You arc subject to the following fees which must be regularly relll.itted: 

a. The current 2.4 % surcharge applicable to all intrastate services except 
for those excluded by Decision (D.) 9-1-09-065, as modified by 
0.95-02-050, to fund the Universal Lifeline Telephone Service (Public 
Utilities (PU) Code § 879; Resolution T·16098, December 16, 1997); 

b. The current 0.25% surcharge applicable to all intrastate services except 
for those excluded by 0.9-1-09-065, as I1\OtHfied by 0.95-02-050, to fund 
the California H.clay Service and Communications Devices Fund (I'U 
Code § 2881; Resolution T-l6090, December 16, 1997); 

c. The user fee provided in PU Code §§ 431-4351 which is 0.11 % of gross 
intrastate revenue for the 1998-1999 fiscal year (Resolution M-4789); 

d. The current surcharge applicable to all intr<lstate services except for 
those excluded by 0.9-1-09-065, as modified by D.95-02-050, to fund the 
California High Cost Fund-A (PU Code § 739.30j 0.96-10-066, liP. 3-,1, 
App. B, [{ule I.C; set by [(esolution T-16117 at 0.0% for 19981 dfective 
February 191 1998); 

c. The current 2.87% surcharge appHct.lble to nil intrashlte services except 
for those excluded by D.9-1-09-065, as modified by 0.95-02-050, to fund 
the California High Cost FtIIllt-B (D.96-10-066, p. 191, App. B, 
Rule 6.F.); and 

f. The cu rrent 0.05% surcharge applict.lble to all intrastate services except 
for those excluded by D.9-1-09-065, as modified by D.95-02-050, to fund 
the C.llifornia TelecOlUlecl Fund (set by Resolution T-16165, dfective 
August I, 1998). 

lhese (ees may change periodically. YOlt will be notified of such changes. 
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3. You arc exempt from Rule 18(b) of the Commission's Rules of Practice and 

Procedure. 

4. You are exempt from PU Code §§ 816-&.10. 

5. You are exempt from PU Code § 851 when the transfer or encumbrance serVes to 

securc debt. 

6. You shall file a written acceptance of the cerlificate granted in this proceeding. 

7. a. You are authorized to file with this Commissiofl tari(( schedules for the 

provision of the services gr.lnted ir\ your (erllfieate of public cOlwenience and necessity. 

You may not o(fer these services until tariffs arc on file unless you havc unless you have 

separately been granted all exemption from tariff filings subject to aU of the conditions 

of such exemptioll. Your initial filing shall be n\ade in accordance with General Order 

(GO) 96-A, excluding ScctiOl\S IV, VI and VI, and shall be effective not tess than one day 

after filing. You shall conlply with the provisions in your tariffs. 

h. The effectiveness of your future huiffs is subject to the schedules set forth in 

Ordering Paragraph 5 of D.90-08-032 (37 CPUC2d 130 at 158), as modified by 

0.91-)2-013 (42 CPUC2(1220 at 231) and D.92-06-03-1 (44 CPUC2d 617 <1(618): 

"5. All NDJECs are hereby placec.1 on notice that their California tariff 
filings will be processed in accordance with the follOWing 
effectiveness schedule: 

"a. Inclusion of FCC-approved r.ltes for interstate services in 
California public utilities tariff schedules shallbcconle 
effective on one (1) day's nolice. 

lib. Uniform r.lte reductions for eXisting services Sh.ln become 
effective 01\ five (5) days' notice. 

"C. Unifonll r.lle incre.lses, except for minor r.lle incrc"lses, (or 
existing services shaH lxxome effective on thirty (30) days' 
notice, and shall r\?'tluire bill inserts, a message on the bill 
itself, or first class mail notice to customers of the pending 
increased r.lles. 

IJ (I. Uniform minor r.lte incre.\ses, as .. {efined in 0.90-1 t ·029, (or 
existing services shalllxxome effective on not less thal\ five 
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(5) working days' notice. Customer noti£icatioi'\ is not 
rCt1uired for such minor rate increases. 

lie. Advicc letter filings for new services and (or aU other types 
of tariff rC\'isions, except changes in text not affecting rates 
or relocations of text in thc tariff schedules, sha1l become 
e((cctive on forty (40) days' notke. 

"f. Advice Ictter filings merely revising the text or location of 
text material which do not cause an irlcrc(lse in any rate or 
charge shall ~omc effective on not less than five (5) days' 
Ilotice." 

8. You may deviate fronl the foJlowing provisions of GO 96-A: 

(a) panlgraph II.C.(l)(b), which requires consecutive sheet nUlllbcring and prohibits the 

rellse of sheet numbers, and (b) paragr"ph 1I.C.(4}, which requires that "a separate sheet 

or series of sheets shoultt be used for each rute." Tariff filings in<::orporating these 

dcviations shall be subject to the approval of the Commission's Tclecomnlunicatiolls 

Division. Tariff filings shall reflect all fees and surcharges to which appJicant is subject, 

as noted above. You arc aJso exempt fcom GO 96-A, paragraph 1II.G.(I) and (2) which 

requires service of advice letters on competing and adj<lcent utilities, unless sllch 

utilities have sp('Cifkally requested such service. 

9. You shall file as part of your initial t.ui((, after the effective datc of this order, a 

service are~'\ map. 

10. Prior to initiating service, YOll shall provide the Commission's Consumer 

Services Division with the your designated contact person(s) (or purposes of resolving 

consumer complaints and the corresponding telephone number. This inforn'lation shall 

be updated if the name or telephone number changes or at fe .. ,st annually. 

11. You shall nolify Ihis Commission in writing of the date intcrLATA service is 

(irst rendered to the public within fivc lillys after service begins and again within five 

days of ,vhen inlraLATA service begins. 

12. You shall keep your books and rtX'ords in accordancc with the Uniform System 

of Accounts specified in Title 47, Code of Feder.,) Regulations, f>.ut 32. 
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13. In the e\'ent your books and records arc rCt.luired for inspection by the 

Commission or its staff, you shall either produce such records at the Commission's 

oUkes or reimburse the Comrnission for the reasonable costs incurred in having 

Commission Shlff travel to your office. 

14. You shall file an annuat report, in compliance with GO l()"l~A, on a calendar­

year basis using the inforn\alion request form developed by the Con\mission Sta(f and 

contained in Appendix B. 

15. You shall ensure that your employees conlply with the provisions of Public 

Utilities (PU) Code § 2889.5 rcgartiing solicitation of customers. 

16. The certificate granted and the authority to render service under the rates, 

charges, and rutes authorited will expire if not exercised :within 12 nlOluhs after the 

e((ective date of this order. 

17. \Vithin 60 days of the cifectlve (tate of this order, you shall comply with PU 

Code § 708, Employee Identification Cards, and nolif}' the Djrector of the 

Telecommunications Dh,ision in writit\g of its compliance. 

IS. If you are 90 days or more late in filing an annual report or in remitting the fees 

listed above, Tclccomn\Un(\ltions Division shaH prepare for Commission consider~lHon 

a resolution that revokes your CPCN, unless you have R~ei\'eti the written permission 

of Tcfccomn\unic,ltiOl\S Division to file or remit late. 

(END OF APPENDIX A) 
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TO; ALL INTEREXCHANGE TELEPHONE UTILITIES 

Article 5 of the Public Utilities Code grants authority to the California Public Utilities 
Comn\ission to require all public utilities doing business in California to file reports as 
specified by the Commission on the utilities' California operations. 

A spcdfic annual report fornl has not yet been prestribcd for the Califorl1ia 
interexchange telephone utilities. However, you arc hereby dit(>('ted to submit .1n 
original and h .... o copies of the information requested in Attachment A 1\0 later than 
March 31 ~l of the year foHowing the calendar ye~lr (ot which the aJ\l\uat report is 
submitted. 

Address )'OU( report to: 

California Public Utilities Cotnmission 
Auditing and Compliance Branch, Room 3251 
505 Van Ness Avcnue 
San FranciS(o, CA 9-l102<l298 

I:ailure to file this information on time may result in a penalty as provided for itl §§ 2107 
and 2108 of the Public Utilities Code. 

(( you have .U\y question concerning this matter, pfe<lsc call (415) 703-1961. 
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Information Requested of CaliCornia Interexchangc Telephone Utilities. 

To be filed with the California Public Utilities Commission, 505 Van Ness Avenue, 
Room 3251, San Fr.lllcisco, CA 9-1102-3298, no later than March 31st of the year 
following thcca}elldar year for which the annual repolt is submitted. 

1. Exact leg_,\} name and U 1# of reporting utility. 

2. Address. 

3. Name, title, address, and telel1honc number of the person to be contacted 
conceflling the reported information. 

4. Name and title of the officer having custody of the general books of account 
and the address of the office where stich books Me kept. 

5. Type of org_,\niz<ltiol'l (e.g., corporation, p<lrtnership, sole proprietorship, etc.). 

If incorpomted; specify: 

a. Dllte of filing articles of incorpor.ltion with the Sccretary oiState. 

b. State in which it'tcorpomted. 

6. Commission dcdsion number granting opemling authority and the date of 
that decision. 

7. Dllte oper(tHons were begun. 

8. Description of othcc business activities in which the utility is eng~lg('d. 

9. A list of atlaf(iliatcd companies and their relationship to the utility_ Shlt~ if 
affiliate is (\: 

(\. Regul;lted public utiHty. 

b. Publidy held corpor .. ,tion. 

10. Balance sheet as of Dt.."'(cmbcr 31st of the ye<'U (or which information is 
submitted. 

11. Income st.,tell'lent for California opec(llions for the ctllendar year (or which 
information is submitted. 

(END OF APPENDIX B) 


