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PHMSA Gas Integrity Management

Frequently-Asked Question FAQ #205

FAQ-205: Quality of information

Go To FAQ#:

Question: Does an operator have to provide the original source documents for the
covered segment of the pipeline? (Source document means actual pressure test
chart for MAOP, mill test report on pipe, etc.) In the absence of original

source material, will DOT accept inventory map data for pipeline information,
MAOQOP database information, etc.?

Answer: Operators should use the best information that they have available in
performing the data integration and analysis associated with integrity
management and must assure the quality of information used. Information of this
nature would be subject to review during integrity management inspections.

These Frequently Asked Questions (FAQs) are intended to clarify, explain, and
promote better understanding of the pipeline integrity management rules. These
FAQs are not substantive rules and do not create rights, assign duties, or
impose new obligations not outlined in the existing integrity management
regulations and standards. Requests for informal interpretations regarding the
applicability of one or more of the pipeline integrity management rules to a
specific situation may be submitted to PHMSA in accordance with 49 C.F.R. §
190.11.
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