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I hereby certify that the foregoing Resolution was duly introduced, passed 
and adopted at a regular s on of the I? ilities Comm ion of the State of 
California, held on the day of the following 
Commissioners voting favora@ZL~X%e#&%: 
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The following~rules~shall,apply where .mul_tic&ductor cable with bare 

neutral for circuits of nor more.than 75O:vo&ts is..,attached to p&s at clearances 
less than those specified in Table 1, Column D, Cases 8 and 9, and are supplemen- 
tal to the rules of General Order No, 95, which shall be followed in all respects 
except as modified herein6 

., ,j .’ 

The termmessenger, when used in the following r;l.lesi in addition to 
the definition:set forth in Rule 21.9 of G,Q:;.No, 95,:also includes the bare, 
neutral conductor when used as a principal suppo.rting.memberof the cable. 

: 

I. Material and Strength .: .,: 

A. 

B. 

c. 

:.. : 

MESSENGER: ‘. I ~. 

: _’ :J , : y’. 

The conditions-,specif,ied in ik&~~57.‘j,,of. C;O. No.; 95 shall 
apply except that for cables not mai.ntaine_d~~from a cable chair, 
the addition.of 200,pounds vertical load specified in Rule 49.33 
and 49*7C may be reduced to 50 pounds ,to,allow for the load 
imposed by workmen on ladders. 

‘, 

. : 

The phase conductors shall be covered Smith an insulation 
suitable for the voltage involved and shall conform with the 
Insulated, Power Cable Engineers' Associati&nf.s current 
Wpecification for Neutral Support&.,Secondary and-Service 
Drop Cable." . :’ ,,:, _, ‘t’ .(; ,,,::f.:,.,; ‘I . 

.- ._;; ;.. ,<” ~ : 
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Phase 'conductors'shall be in&lated,'as per'.R& 1% above. 
- ,. a ,’ .~’ , . 

- ‘, 

II. Clearances and Climbing Space , ._ 
., 

A. POLE ARRiUTGIi;MENT ANB.'&EARANCES: L 

. . . ‘!’ . . , 
(I:) Between Conductors in Cables: The conditions .specified in 

Rule 57.4 shallapply .and, in addit$on,no specified 
I 

clearance is re&redbetween the insulated phase con- ‘. 

ductorsand the bare.neutral of sueh.O-750 volt -multi- 
conduc,tor cables, .’ 

(2) Clearance from Poles: O-750 Goit multicdnductor cable 
with bare .neutral shall,be supported on an insulator 
and shall havel'a clearance.of'not less,than;e inches 
from the surface of the pole. 
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(3) Vertical Clearance: When attached to poles or wood 
crossarms at less than 15 inches from center line of 
pole, such multiconductor cable shall be not less 
than 4 feet vertically above or 6 feet vertically 

.r.'below the unprotected supply.cqnductor except'that,, ,~_,. ; 
where a crossarm (or arms) is placed above a cable, 
the clearance of 6 feet may be reduced to not less-+ ,. 
than 4 feet below unprotected conductors of G-750 2 
Jolts. ,. 

(4) 

(6) 

(7) 

Conductor Arrangement: In tangent construction, cables ;.: t 
shall not be attached to more than one side of a pole 
(there being four sides). Climbing space in con- 
junction with these attachments shall be maintained as . 

specified in Rule II-B. ,. '1. .', 

At Cable Terminations: The clearances required in ~ . . 

Rule 11-A(3) between a cable and unprotected con- _ _‘- 

ductors shall not be held to apply between a cable ’ 
(and its grounded messenger) and unprotected con- 
ductors .of the same circuit on poles where 
unprotected'conductors enter (or leave) a cable. On 
such poles no grounded messenger shall be less than 
15 inches from surface of the pole. 

Conductor Spacing: A vertical separation between 
individual phase conductors when supported in individual .\ 
clevises or a multiconductor rack shall be not less than 
6 inches. 

Dead-end Construction: :Gn poles with the messenger 
dead-ended in more than on6 direction, the grounded .:. 
messenger or insulated phase conductors of the cable 
shall not be attached to more than two sides of the 
pole and shall be not less than e inches from the sur- 
face of the pole. Service drops shall not be supported 
within 15 inches of+he .surface'of the pole. The 
climbing space shall be as in Rule II-B(2), following. 

B. CLIXBING SPACE IN &WLTICONDUCTCJR CABLE CONSTRUCTIGN: ,' . 
3 

A climbing space shall be maintained through the level Of 
conductors supported in cable construction and for a vertical 
distance of not less than 4 feet above and below the cable. The 
position of the climbing space through the levels of conductors 
in cable construction shall be related to climbing-space to con- 
ductor levels above and below the cable in accordance with reqyire- 
ments of Rule 54.7-A of G.O. No. 95. 

(1) Climbing Space in Tangent Construction on the Surface 
of'%he Pole: The dimensions of the climbing space 
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III, 

IV. 

v. 

VI. 

(2) 

(3) 

shall be 30 inches square, and shall be provided on 
one side of the pole with the extremities of such 
width equidistance to the center line of pole. 

Climbing Space in Corner Dead-end Construction: On 
corner dead-end poles, a 30-inch square climbing 
space shall be provided in one quadrant or on one 
side of the pole. 

Suitably protected vertical conductors attached to 
the surface of poles, and guys, are allowed in 
climbing spaces provided that not more than one guy 
or one vertical riser, run or ground wire are installed 
in any k-foot vertical section of climbing space. The 
terminals or terminal fittings of risers or runs shall 
not be installed within climbing spaces. 

&vice Drops 

Phase conductors of service drops taken from multiconductor cables shall 
have insulation equivalent to that specified in Rule I-B. Where service 
drops are supported on ACSR or aluminum messenger, the messenger shall 
be protected against abrasion. Services supported on the messenger shall 
not be attached less than 15 inches from the center line of pole. 

Fastenings 

The provision of Rule 57.5 of G.O. No. 95 shall apply except that for 
cables not maintained from a cable chair, in the addition of 200 pounds 
vertical load specified in Rule 49.7C of G.O. No. 95 may be reduced to 50 
pounds to allow for the load imposed by workmen on ladders. 

Extended Messenger 

Extended messengers in O-750 volt multiconductor cable construction may be 
less than one span in length, provided a sectionalizing insulator is 
placed 6 feet to 9 feet from the dead-end pole. 

Sap,s 

The provisions of Rule 57.9 of G.O. No. 95 shall apply, except that the 
specified ZOO-pound additional vertical loading for a man and cable chair 
may be reduced to 50 pounds where the cable is not maintained from a 
cable chair. 




